fredag 31. august 2012

Kongekkrabbe pintxos ala Barramon

Denne lille godbiten smakte jeg på standen til Barramon da Mathallen og Matbloggsentralen hadde bloggtreff. I går kveld hadde jeg en jente gjeng hjemme hos meg og det ga meg anledning til å prøve å lage dette, de er nok ikke like fine som de gjengen på Barramon laget.
Den opprinnelige oppskriften var til ca. 100 pintxos, men jeg laget bare en 1/3 del av oppskriften.

Her er oppskriften jeg fikk


(Til ca. 100 stk) 
Ca.2 kg frossen kongekrabbe
3 stk Pakistansk mango/honning mango
3 chili rød/grønn
3 dl majones
1 s Heinz hot chilisaus
1 potte koriander
en neve bladpersille
3 stk sjalottløk
1 lime
fersk ingefær
salat
Chili/koriander majones
Lag 3 dl majones eller bruk ferdigkjøpt, bland i 1 stk finhakket rød chili, grovhakk kotiander og chilisaus
Mangosalsa
Renskjær mangoen og kutt i terninger, finhakk 1/2 rød chili og 1/2 grønn chili og bland alt sammen med saften av 1 lime
Kongekrabben
(jeg brukte krabben naturell)
Rens krabben, kutt i passe store biter til å passe på et stykke brød(den størelsen du ønsker å bruke)
Finhakk ingefær og sjalottløk.
La ingefær og sjalottløk surre i panna med lit olivenolje i ca. 1 minutt, legg i kongekrabben og stek videre i ett par minutter. Ta av varmen, bland i grovhakket persille og smak til med salt, pepper og lime.
Servering
Kutt baguetten i skiver, pensle med oliven olje og stekes raskt i pannen for litt crisp. Legg på litt salat kongekrabbe, mangosalsa og avslutt med majonesen og grovkvernet pepper.

Jentene fikk også smake
Denne kyllingsalaten på baguette istedenfor rugbrød
Dampet asiatisk bolle med fyll (oppskrift kommer snart)
Epleterte med vaniljekrem og calvados

Barramon
Barramon Oslo åpner Pintxos bar i Mathallen et sted hvor det vil bli servert norsk og spansk inspirerte delikatesser, med det beste de to landene har å by på. Butikkutsalg på stedet vil også gjøre det mulig å ta med smakene hjem om en har lyst på gode skinker, oljer og sauser til spansk aften hjemme eller bare kose seg.

Pintxos er en baskisk inspirert tapas som hovedaklig serveres på et lite stykke brød. Pintxos eller pinchos(på spansk) betyr pigg og kommer fra pinnen som rettene serveres med. Pinnen brukes til å holde rettene sammen og til å holde orden på hva kundene har spist. Det er ulike lengder og farger på pinnene for å indikere de forskjellige prisklassene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...