fredag 1. februar 2013

Blomkålsuppe

Litt ent men gårsdagens middag var blomkålsuppe, en enkel suppe og rask å lage, mindre enn 30 minutter

Blomkålsuppe
(4 porsjoner)


Ingredienser:
1 stk blomkålhode
3 dl vann
1 ts salt
5 dl grønnsakkraft eller kyllingkraft
(du kan bruke fond eller buljong)
3 dl fløte
1 ts maizenna
1/4 ts muskattnøtt
salt
pepper

Fremgangsmåte:
Skyll og del blomkålen i buketter. Skjær av og finhakk de grove stilkene og bladene.
Del blomkålbukettene fra det ene hodet opp i mindre buketter og kok disse i lettsaltet vann i ca 1 min.
Avkjøl raskt i kaldt vann. Disse små bukettene skal brukes i suppen ved servering.
Hell kraften i kokevannet og legg i stilkene, bladene og resten av bukettene og la koke under lokk i ca 20 min til alt er mørt.
Mos stilken og bladene med en stavmikser eller i en foodprocessor.
Tilsett fløte, kok opp og jevn med maizenna rørt ut i kald kraft eller fløte.

 La suppen småkoke uten lokk i ca. 10 min. Smak til med salt og pepper.

Sil av suppen før servering.

Tilsett blomkålbukettene rett for servering og varm opp, jeg pyntet med hakket persille.

1 kommentar:

  1. Ser deilig ut:-) Godt med varm suppe når det er kaldt ute:-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...