lørdag 20. april 2013

Melkesjokoladetrøfler med likør

I disse dager kan man få kjøpt mye rart, slik at man kan lage sjokolade og godter som ser bra ut hjemme på kjøkkenet. Jeg har fått tak i Folie med sjokoladetrykk på Cacas. Selv om bitene ikke ble helt jevne i kantene, så ble bitene ganske dekorative for det, synes jeg:)
Likøren jeg brukte ga trøflene en fin rund smak.



Melkesjokolade trøfler
200 g sjokolade
1 dl fløte
1 lite shotglass med Likør, ca. 2,5 ss
50 g smør

Kok opp fløte og smør i en liten kasserolle, når den begynner å koke trekker du den til side og lar den avkjøle seg.


Smelt sjokoladen over vannbad og 
bland dette med den avkjølte fløte og smørmassen og likøren
Bland godt
og hell massen i en form dekket med bakepapir

Frys trøffelmassen i noen timer til den er fast og hard, det gjør det lettere å trekke bitene i sjokolade
Når sjokoladeblandingen er fast, kutter du den opp i passe biter
Ha noen få ute av gangen ellers så blir det vanskelig å trekke om bitene, tøflene blir myke og smelter i sjokoladen, den fort grumsete og du får flekkete sjokolader. 
Dypper så bitene i smeltet sjokolade, husk at sjokoladen MÅ ikke være varmere enn kropstemperatur, deretter legg en bit med foile med sjokoladetrykk.
Beklager ingen bildr av dnne prosessen for dette måtte gjøres fort.

Deretter lar du de stå i kjøleskapet til de blir harde.
Bare husk å legge foliebitene riktig vei, uff, he he bare en vanlig hjemme kokk.
Jeg lot de stå over natta, og kommer til å oppbevare de der.
Det finne mange forskjellige mønstere og jeg laget en med et annet mønster også.


Oppskriften gir ca 20-25 biter, alt etter hvor store du lager de.

1 kommentar:

  1. Hej & Tack själv för igår, vi hade det gøy :D

    Formen är kanske inte bäst, men pyttsann det var det verdt ;)

    Goda Klemmer
    //Sessan

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...