fredag 12. april 2013

Søte smørkjeks, butter cookies

Jeg kom over noen cookie stempler fra Nicolas Vahé(kjøpt på på Lille Interiør hvis noen lurer)og med de fulgte det en grunnoppskrift på butter cookies. Disse kan ligne litt på Bretange kjeksene som de bakte på Hele Norge Baker, i hvert de kjeksene jeg laget med malte mandler. Forskjellen er at denne ruller du til en tykk pølse, pakker inn og kjøler ned, mens den andre kjevler du ut og stikker ut kaker og så er det mindre sukker/melis i den andre oppskriften.
Stemplen er enkle å bruke og er best når deigen er kald og fast, den har en tendens til å klistre seg fast hvis den blir for myk. Har deigen rukket å bli romtemperert  innen du blir ferdig, så er det bare å sette den kaldt igjen.


100 g romtemperet smør
120 g sukker
1 egg
180 g mel
smakstilsetning
Som smakstillsetning kan du bruke revet sjokolade, malte nøtter, sitronskall, vanilje osv.
Rør smør og sukker hvit, ha i egg og smakstilsetning og fortsett å røre.
til slutt rører du i melet.
Jeg har laget 3 forskjellige typer, en med finrevetskall av en sitron og 1 ts ren sitronsaft,
en med 50 g malte mandler og en med 50 g malte pistasjnøtter.
Rull deigen til en tykk pølse og pakk den inn i plastfolie eller aluminiums folie og sett den kaldt i ca.2 timer.
skjær pølsene i 4mm tykke skiver, stemple og legg dem på en bakeplate med bakepapir.
Bakes midt i ovnen på 180 grader Celsius i 10-12 minutter

 Det er tre forskjellige stempler i pakken
100% hjemmelaget
 En liten bir av himmelen
 Den beste kjeksen i byen
 Enkle å lage men litt tidkrevende pga kjøletiden,
ellers er de veldig fine å gi bort som vertskapsgave.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...