lørdag 8. juni 2013

Egg og tomat salat

På lokal språket heter den "Itlog na maalat at kamatis" oversatt til salt egg og tomat.
De salte eggene kokes opp hele  i en blanding av av salt, vann, risvin og hele pepperkorn og trekkes i laken i 720 timer, men jeg er ikke så glad i disse saltede eggene så jeg laget salaten med vanlige helkokte egg.
Dette er en type salat man ofte finner sammen med salt mat og ris på filipinnene, det finnes flere varianter, noen bruker eddik, noen liker soyasaus, noen har løk i den. Denne som mange andre retter må man bare bruke det en liker selv.



Til 2 personer
2 egg
1 tomat
1 ss fersk sitron juice
1 ss asiatisk fishsauce
Gressløk.

Del egg og tomater i terninger, finhakk løken og bland alt sammen med fiskesaus o sitronjuice
Blandingen i en bolle og dryss på hakket gressløk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...