søndag 23. mars 2014

Brazo de Mercedes, filipinsk marengs rullekake

 
Jeg har laget et innlegg med denne kaken før, men da ble ikke bildene like bra/klare.
Denne rullekaken er laget av en fløyelsmyk marengs og opprinnelig fylt med vaniljekrem laget med søt tykk condensertmelk og egg. Kaken blir veldig søt, så jeg laget den med limecurd isteden for å gjøre den syrligere. Brazo de Mercedes er en kake fra den tid da Filippinene var under spansk innflytelse og i en tid hvor det å være lys så mulig var et tegn på skjønnhet. Vel, i asia er vel det et faktum ennå, man blir jo tilbudt skjønnhetsprodukter nesten over alt med blekningsmiddel og man skyr solen mest mulig. Jeg antar at kaken en gang armen til en pike ved navn Mersedes som hadde veldig bleke armer.


Lime curd
2 ss revet limeskall
10 ss limejuice 
100 g smør
2 dl  sukker.
ha dette i en kasserolle og smelt på lav varme, ta kasserollen av platen og avkjøl
3 egg
5 eggeplommer
 Visp egg og eggeplomme og rør i limesmøret. Rør mens du varmer opp igjen ved lav varme.
Limerøren er ferdig når den tykner, ta den av varmen og avkjøl.
Hva med å bytte ut lime med pasjonsfukt, det hadde også vært en herlig kake.

For å gjøre kremen rundere i smak og ikke så søt kan du blande inn litt pisketkrem
av 1,5 dl fløte.

Marengs rullekake
5 eggehviter piskes med
1/2 ts kremortartari/cream of tartar
fås kjøpt på apoteket
Når blandingen når myke topperstadiet blader du inn
100 g sukker
litt og litt på medium fart
Pass på at den ikke blir for stiv pisket,
Kle en stor langpanne med bakepapir, spray på formfett eller pensle på litt olje og tørk av det overflødige. Smør blandingen jevnt utover til en rektangel ca. 1- 1,5 cm tykk leiv.
Bakes i ca 20-30
 minutter på 150 grader Celsius
Dekk til kaken med bakepapir slik at den ikke blir for mørk under steking, den skal være hvit som armen til Mersedes:)

Når du tar marengsen ut av ovnen sikt litt melis over kaken, snu den og dra forskiktig av bakepapiret og sikt litt melis på undersiden også.
Når kaken er avkjølt snur du kaken igjen så smører du limecurden utover, la den stå litt og ruller den som en rullekake.
Den øverste kaken har jeg servert med litt vaniljesaus, revet limeskall, noen geletopper, revet sjokolade og mynte.
Kaken under er servert uten noe ekstra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...