torsdag 10. juli 2014

Red velvet pannekaker på rødbeter

 Sosiale medier er en fin kilde for inspirasjon og denne oppskriften med noen få modefikasjoner er hentet fra en instagrammer som kaller seg @caitlynskitchen
Disse pannekakene med rødbeter ble kjempegode og ikke minst sunnere.
Rødbeter som fargestoff har jeg brukt tidligere, men kanskje ikke selve knollen.


 Den har jo bare en skikkelig fin herlig rødfarge, så hvorfor ikke bruke denne grønnsaken enn å helle på masse syntetisk farge i kaken eller i dette tilfellet pannekakene.
 Super enkel oppskrift til 1-2 personer

1 dl havre mel
1 liten rødbete
skrelt og delt i små biter
1/2 banan
1 egg
1 dl mandelmelk
1 ss kakao
1 ss agavesirup 
eller det du måtte bruke av søtning
1 1/2 ts bakepulver

Kjør alt i en foodprosessor eller en blender til en fin jevn blanding
Stek opp i ønsket størrelese på middels til sterk varme.

For å få red velvet følelsen har jeg laget toppipng av 
1 del naturell kremost
1 del agavesirup
noen dråper fersk sitron juice.

Bland alt til en jevn røre og hell på pannekakene.

Dander gjerne med frukt og bær som gir mer syrlighet til pannekakene og sirupen.

Da er det bare å kose seg, for det gjorde jeg:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...