lørdag 7. mars 2015

Pico de gallo

Pico de Gallo er også kjent som salsa fresco og er et typiskt meksikansk tilbehør.
Det er få ingredienser og alle er ferske. Sammenlignet med salsa er denne tørrere og kan brues som ingredienser til andre mekskanske eller Tex-Mex retter. Jeg var ikke så begeistret for denne salsaen med en gang, men nå elsker jeg den. På slutten av 80 tallet var ikke fersk koriander en urt som man brukte mye i matlaging i Norge. 


Til denne trenger du

3 tomater
1/2 løk
fersk koreander
1/2 lime, juicen
1/2 ts finhakket eller presset hvitløk
1/2-1 ts salt
1-2 jalapenos

 Del tomatene i to og klem ut saften og frøene og fin hakk tomatkjøttet.

Finhakk resten av ingrediensene og bland sammen.
Lag gjerne dette tilbehøret først slik at alle ingrediensene får satt seg før servering. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...