onsdag 1. april 2015

Jaffakaker med en twist

Oppskriften ble funnet på DENNE siden, men siden jeg må være sær og egen har jeg så klart endret litt på den. Jeg har laget disse glutenfrie og med en liten anelse ingefær. Sjokolade, ingefær og sitrus er jo en fantastisk kombinasjon. Det tar ikke så lang tid å lage disse kakene, men det er mye ventetid for geleen må jo stivne.


Til 12 kaker på ca. 5 cm i diameter trenger du:
2 egg
50 g sukker
35 g avfettet mandelmel
1 ts malt ingefær

1 pakke Freia sitrongelé
2 ss appelsinmarmelade
2,5 dl kokende vann

200 g mørk sjokolade(ikke kokesjkolade)

Som nevnt må du regne med en del ventetid når du lager disse så jeg vil anbefale å lage geleen først.

Kok opp vannet og marmeladen og hell i pakken med sitrongelé.
Rør til alt har løst seg opp.
Sil geleen og la den stivne enten på en makron matte eller et lite fat for å stikke ut små sirkler når geleen har stivnet. Husk å sette den kaldt, da stivner den fortere.

Forvarm ovnen på 180 C

Pisk egg og sukker til eggedosis over vannbad i 4-5 minutter med en håndmikser. Husk bollen må ikke komme i kontakt med vannet i kjelen for da blir det fort for varmt.
Sikt avfettet mandelmel og ingefær i eggedosisen og vend forsiktig det tørre inn til røren blir godt blandet

Ha en spiseskje med røre på en bakeplate med bakepapir og smør røren utover til en liten sirkel på ca. 5 cm.
Stek kakene midt i ovnen til de blir gylne ca. 10 minutter
Sett kakene på en rist og la dem avkjøle seg.

Når geleen er stivnet tar du dem ut av formene eller stikker ut små sirkler og legg dem på kakene.
Dekk kakene med sjokolade.
Hakk opp sjokoladen og smelt dem over vannbad 
og husk at sjokoladen må ikke bli varmere enn 40 C.
Når sjokoladen er smeltet tempererer du den. du får et finere resultat og sjokoladen får tilbake den harde knekkekvaliteten.
Dypp oversiden på kakene og sett dem på en rist for å la sjokoladen stivne.
Kunne ikke vente med å smake på en, sjokoladen er fremdeles myk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...