torsdag 9. april 2015

Reke po boy sandwich

Av streik og dårlig økonomi får man deilige sandwich.

Det sies at det var under en lang trikkestreik under depresjonstiden i New Orleans USA at Po' Boy sandwichen dukket opp.


i 1929 serverte restauranteieren Benny Martin, som tidligere var trikkekonduktør, gratis sandwich til sine tidligere kolleger. De ansatte i restauranten kalte de streikende”poor boys” derfor heter sandwichene Po' Boys.
De opprinnelige sandwichene var med østers for det var noe av det billigste man kunne få  tak i 
New Orleans på den tiden, men de lages med reker og fisk også.
Skulle ønske jeg kunne bruke østers til disse landgangene, men østers er dyrt i Norge.
Jeg har gitt denne sandwichen et lite koreansk preg og toppet dem med kimchikål. I Sør Korea er østers også noe som er super billig, du fikk dem nesten kastet etter deg gratis på fiskemarkedene, men jeg har brukt ferske rå reker.
Du trenger til 4 personer:
4 pølsebrød

500 g rensede rå reker, 
men du kan sikkert bruke vanlig ferske reker eller små skampi.
1 dl maizennmel
salt og pepper etter ønske
2 egg
2 dl pankosmuler eller griljermel
Olje til fritering

Kimchikål salat se oppskrift HER
1-2 finsnittet hjertesalat

Dressing
2-3 ss majones
2-3 ss creme fraiche
1-2 fedd presset hvitløk
ca. 1/2 ts revet fersk ingefær
1/2 lime
Salt og pepper etter smak

Bland alle ingrediensene til dressingen i en bolle.


Vend rekene i maizenna melet før du dypper dem i den vispede eggeblandingen og så vender du dem i brødsmulen.
Friter på medium til høy varme til rekene blir fine og gylne.

Ha salat i brødene og fyll på med friterte reker, ha på kålsalaten og dressing.
Da er det bare å nyte godsakene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...