fredag 20. desember 2013

Eggnog



Eggnog eller eggelikør er en populær drikke rundt julehøytiden i det store utland og er å få kjøpt i kartonger i butikken hvis du ikke vil lage selv. Drikken er som en tynnere vaniljesaus med litt ekstra oppi.

Ca. 10 porsjoner

Ingredienser:

8 egg
1½ dl sukker
10 dl melk
1 vaniljestang
2 dl bourbon/whiskey
1½ dl cognac

5 dl kremfløte
revet muskatnøtt

Visp sammen egg og sukker i en kjele og tilsett melk og frøene fra vaniljestangen

Varm opp blandingen på middels til lav varme under konstant omrøring til den er så tykk at den "henger" på en skje (vær tålmodig - det tar litt tid).

Tilsett whiskey og cognac.
Du kan servere drikken lun eller kald

For lun drikke:
Pisk fløten til krem og ha en klatt i glasset før du heller i den varme drikken.

For kald drikke:
Avkjøl eggeblandingen i kald vannbad og sett den kaldt før bruk.
Rett før du serverer, pisker du krem og vender den i eggeblandingen.

Riv litt muskattnøtt over drikken for ekstra smak og pynt.

Et lite tips:
Hva om du byttet ut Cognac og Whiskey med
Khalua  eller en sjokolade likør

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...