lørdag 28. desember 2013

Smultboller fylt med pesto, ost og skinke

Jeg fikk lyst på noe søtt og i mens jeg laget deigen, fikk jeg også lyst på noe salt og da ble det boller med salt fyll.

Deig
100 g Smør
2 dl  Lunken Helmelk
50 g jær
4 egg
4 ss sukker
2 ts bakepulver
600 g hvetemel



Fyll
Ost
Skinke
Pesto

Olje til steking/fritering

Smelt smør og tilsett melk. Varm til 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell på væsken. Rør ut gjæren, tilsett sammenpisket egg og de tørre ingrediensene. Elt til en smidig deig.

Sett deigen til heving under plast til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.

Elt deigen og del den i 16-30 biter, trykk de litt flate og fyll på med 1-2 ts pesto
Ha ost og skinke biter over pestoen, brett sidene mot midten og klem igjen.
Trykk bollene litt flate og la de etterheve under et tøyklede i ca 20 min før du fritterer på svak varme.
Bollene er ferdig når de er gylne på begge sider.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...